Udgivet i

D-vitamin og Covid-19

Der bliver forsket i lidt af hvert, når det handler om, hvad der kan beskytte os mod covid-19. Blandt andet kigger forskere i øjeblikket på, hvorvidt mangel på D-vitamin kan have indflydelse på, om du bliver smittet med covid-19, og på, hvorvidt du bliver mere syg, hvis først du er smittet.

De første resultater er dukket op, og på forskellige internetsider bliver D-vitamin nu fremhævet som et middel mod covid-19, hvis man har mangel på vitaminet. I England og Skotland har endda besluttet at sende D-vitamintilskud til fire måneders forbrug til millioner af plejehjemsbeboere og særlig sårbare. 

Også herhjemme mener eksperter, at danskerne skal sørge for at få deres D-vitamin.

En undersøgelse med 489 deltagere publiceret i tidsskiftet JAMA Network viser, at personer med mangel på D-vitamin har 1,77 gange større sandsynlighed for at blive smittet med covid-19 end personer med nok D-vitamin.

D-VITAMIN ER AFGØRENDE FOR ET STÆRKT IMMUNFORSVAR

Vores immunforsvar er helt afhængigt af D-vitamin for at virke. Forskerne har studeret de celler, som immunforsvaret bruger til at bekæmpe bakterier og virus med, og de har fundet ud af, at cellerne ikke kan virke uden D-vitamin. D-vitaminen er afgørende for aktivering af immunforsvaret og uden tilstrækkeligt D-vitamin kan cellerne ikke komme i gang og immunforsvaret svækkes.

Hvad er d-vitamin?

D-vitamin produceres også naturligt i kroppen, når solens UV-stråler rammer huden og sætter D-vitaminsyntesen i gang, men da sollyset ikke er stærkt nok det meste af året samt den øgede brug af solcreme betyder det, at mange mennesker har et utilstrækkeligt niveau af D-vitamin.

D-vitamin er et fedopløseligt vitamin, som betyder at det er vigtigt, at der er fedt tilstede for at vitaminet kan optages.

Derfor er Vitamin D3 fra GoPrimal blandet med økologisk kokosolie, som sikrer, at du får maksimal udnyttelse af produktet.

Læs mere om GoPrimal Vitamin D3 her

FOR MEGET D-VITAMIN KAN VÆRE SKADELIGT

Vitaminer er gavnlige for din krop. Men du kan også få for meget af det. En overdosering af d-vitamin gennem længere tid kan føre til nyreskader.

Det kræver dog meget store doser!